Fouten schilderen

Voorbereidingstijd overslaan

“Gebrek aan een goede voorbereiding is meestal het grootste verschil tussen doe-het-zelf- en professionele projecten”, zegt Tom Lee, Senior VP Consumer Marketing bij Behr. “Huiseigenaren willen begrijpelijkerwijs direct in het project springen, omdat ze enthousiast zijn om hun nieuwe kleur op hun muren te zien – het is een emotionele reactie. Maar houd er rekening mee dat professionele schilders het grootste deel van hun tijd aan prep besteden. ” Zorg ervoor dat je muren goed hebt schoongemaakt, schillen en scheuren hebt weggeschraapt, schildertape zorgvuldig hebt aangebracht en dat je eventuele pleisters hebt gedroogd voordat je begint.

Beknibbelen op borstels en rolhoezen om geld te besparen

“Je kunt de beste verf ter wereld hebben en hij presteert niet als je goedkoop gaat met de applicators”, zegt Lee. Goede penselen en rolhoezen geven een betere dekking en besparen u op de lange termijn op verf – plus de penselen gaan jaren mee als u ze verzorgt – dus ze zijn de uitgave waard.

Afplaktape gebruiken in plaats van echte schilderstape

Pro’s geven het geld uit voor tape van hoge kwaliteit, en dat zou u ook moeten doen. Gebruik een plamuurmes of minischraper – niet uw vinger – om luchtbellen te verwijderen en de randen af ​​te dichten om druppels te voorkomen en scherpe lijnen te garanderen.

Gaan zonder primer

Primer verhelpt gebreken in het oppervlak en geeft u een gladde, langdurige finish. Het is prima om verf-en-primer-in-één-mixen te gebruiken als het oude oppervlak eerder was geverfd, in goede staat is en een platte (niet-glanzende) afwerking heeft. Maar als u over een moeilijker oppervlak schildert, zoals gips, hout, beton, glanzende verf of gebeitste / poreuze gipsplaat, gebruik dan een stand-alone primer of een premium alles-
in-one mix speciaal ontworpen om ongeverfde oppervlakken te bedekken.

Vlakke verf gebruiken in een gebied met veel verkeer

Wasbare satijnen of halfglans zijn een betere keuze voor ruige plekken zoals kasten en wasruimtes, maar je kunt ook kiezen voor een duurzame, premium matte afwerking zoals Benjamin Moore’s Regal Classic Premium Interior Paint of Behr Marquee Interior Paint & Primer.

Doelloos schilderen

Begin altijd bij het plafond en werk naar beneden voor de gladste afwerking; op die manier kun je druppels opvangen terwijl je werkt.

Over behang schilderen met verf op waterbasis

U kunt over behang schilderen, maar zorg ervoor dat u eerst een primer op oliebasis gebruikt. Verven en primers op waterbasis kunnen de behanglijm opnieuw activeren en lelijke schilfers veroorzaken.

Opruimen overslaan

Aan het einde van de klus ben je moe, dus je legt de borstels in de garage en besluit er later mee om te gaan – slecht idee! Bescherm uw investering door deze borstels grondig te wassen met water en afwasmiddel, ze in luchtdichte plasticfolie of aluminiumfolie te wikkelen en ze in hun originele verpakking te bewaren zodat ze hun vorm behouden.